Pređi na glavni sadržaj
0

Kolagen shot Gaia Naturelle – Klinički dokazano delovanje

Kolagen shot Gaia Naturelle – Klinički dokazano delovanje

O našem kolagenu i njegovom delovanju smo već pisali u prethodnim blogovima, sada možemo njegovo delovanje potvrditi i rezultatima kliničkog ispitivanja.

Dodaci ishrani sa kolagenom su trenutno najpopularniji i najprodavaniji dodaci ishrani na tržištu. Svaki dan se pojavljuju novi proizvodi sa kolagenom u kombinaciji sa različitim aktivnim sastojcima. Širok asortiman različitih proizvoda, često zbunjuje krajnjeg kupca i stavlja ga pred zaista težak izbor- koji je najbolji kolagen, koji izabrati i koja je njihova razlika.

Klinički dokazano delovanje - Gaia Naturelle Kolagen shot

Do sada smo o efikasnosti Kolagen shot-a pisali na osnovu ispitivanja sprovedenog na različitim proizvodima koji sadrže kolagen i MSM. Od danas možemo dokazati da kombinacija 5'000 mg kolagena i 1'500 mg MSM-a u 12-nedeljnom ispitivanju pokazuje izvanredne rezultate na koži u poređenju sa proizvodima koji ne sadrže visoke doze MSM-a.

Nezavisni institut je sproveo kliničko istraživanje na slučajnom uzorku, metodom dvostruke slepe probe sa placebom. U kliničkom ispitivanju učestvovalo je 107 žena starosti od 40 do 65 godina.

Cilj ispitivanja je bio proveriti efikasnost našeg proizvoda Kolagen shot-a kod stimulacije sinteze kolagena i elastina u dermalnom sloju kože.

Učesnici ispitivanja su podeljeni u 3 test grupe koje su konzumirale proizvode sa različitim količinama aktivnih sastojaka:

  1. grupa: 5'000 mg hidrolizovanog ribljeg kolagena, 1'500 mg MSM-a i 80 mg vitamina C
  2. grupa: 10'000 mg hidrolizovanog ribljeg kolagena i 80 mg vitamina C
  3. grupa: placebo

Sve tri testne grupe su navedene proizvode konzumirale u tečnom obliku, u dozi od 25 ml dnevno. Treća grupa (placebo) je predstavljala kontrolnu grupu koja je konzumirala tečnost bez aktivnih sastojaka.

Dobijene rezultate svih grupa su na kraju uporedili sa početnim stanjem.

Sinergija kolagena i MSM-a

Kolagen je najzastupljenija belančevina u našem telu i predstavlja 25 - 30 % svih belančevina u našem organizmu. Nalazimo ga u hrskavici, koži, zubima, noktima, tetivama, mišićima, zidovima telesnih organa i kosi.

Sa godinama se smanjuje sinteza sopstvenog kolagena. Nedostatak kolagena se manifestuje u obliku slabijeg delovanja mišićno skeletnog sastava, nastanku bora, suve kože, slabih i lomljivih noktiju, kao i nedostatku sjaja kose.

Peptidi kolagena u dodacima ishrani, imitiraju razgradnju sopstvenog kolagena i aktiviraju fibroblaste u dermisu da proizvode nove molekule kolagena.

MSM je molekul bogat sumporom, koji igra osnovnu ulogu u sintezi kolagena, hijaluronske kiseline i keratohijalina. Pored kalcijuma i fosfora, sumpor je treći najzastupljeniji mineral u našem telu.

Ljudsko telo izgrađuje čak 20 vrsta aminokiselina od kojih 2 aminokiseline u svojoj strukturi sadrže sumpor. A to su:

  • metionin- esencijalna aminokiselina (telo ne može da ga sintetizuje samo),
  • cistein- neesencijalne aminokiseline (telo može da je sintetizuje samo ako je sumpor dostupan iz hrane).

Polovina celokupnog sumpora iz našeg tela, nalazi se u koži, mišićima i kostima. Sumpor je neophodan mineral za proizvodnju kolagena, glavnog strukturnog molekula hrskavice i vezivnog tkiva.

Zbog toga kombinacija kolagena i MSM-a ima sinergijski efekat koji poboljšava strukturu kože i smanjuje bore i sitne linije.

Pregled rezultata

Rezultati 1. grupe, koja je konzumirala proizvod s 5'000 mg peptida kolagena, 1'500 MSM-a i vitamin C su nakon 12 nedelja upoređeni sa početnim rezultatima (0. nedelja):

20% poboljšana gustina dermisa

Dermis je srednji, najjači i najdeblji sloj kože koji igra važnu ulogu u zaštiti kože od štetnih spoljašnjih uticaja, kao što su izlaganje suncu, vetru ili zagađenju životne sredine.

kolagen za kožu Gaia Naturelle

Dermis je uglavnom izgrađen od kolagena i elastina koji koži pružaju snagu i fleksibilnost. Zbog toga debljina dermisa zavisi od količine kolagena i elastina. Oko 25. godine, kada se smanji sinteza kolagena u našem telu, počinje da se smanjuje i gustina dermisa. Gubitak gustine kože se vidi u obliku opuštene kože, sitnih linija i bora.

kolagen shot dokazano djelovanje Gaia Naturelle

Kliničko ispitivanje je pokazalo značajno poboljšanje gustine dermisa za 20% sa korišćenjem kombinacije hidrolizovanog kolagena i MSM-a.

kolagen za kožu Gaia Naturelle

3,6 % poboljšana debljina dermisa

Debljina dermisa se sa godinama smanjuje, što može uzrokovati gubitak elastičnosti kože. Genetika igra važnu ulogu u problemima tanke kože, ali UV zraci (sunce i solarijum) imaju najveći uticaj na stanjivanje naše kože.

Slobodni radikali koji nastaju zbog izlaganja UV zracima, uzrokuju prerano starenje kože, koje nazivamo fotostarenje. Osim što mogu oštetiti naš DNK, slobodni radikali uzrokuju i nepovratna oštećenja u strukturi kolagena, zbog čega koža gubi elastičnost, stanjuje se i postaje gruba.

Kolagen shot Gaia Naturelle

Zbog stalnog izlaganja svetlosti, stanjivanje kože lica je gotovo nemoguće sprečiti, tako da je poboljšanje od 3,6% za samo 12 nedelja, izuzetno dostignuće.

32% poboljšana hidratacija kože

Hidratacija je izuzetno važna kod sprečavanja nastanka prevremenih bora. Vašoj koži je potrebna vlažnost da bi bila čvrsta i elastična, drugim rečima, da bi izgleda zdravo.

Hidrirana koža već na prvi pogled izgleda mlađe, jer je zategnutija, čvršća i ujednačenog izgleda. Međutim, hidratacija kože nije samo stvar estetike. Suva i dehidrirana koža, ne može pravilno da obavlja ulogu kožne barijere. Zbog toga postaje osetljivija na spoljašnje uticaje. Kada kožna barijera nije efikasna, bakterijama je „dozvoljeno“ da prođu kroz gornji sloj kože, što dovodi do infekcije.

hidratacija kože Kolagen shot

Ispitivanja su pokazala da se nakon 12 nedelja konzumiranja Kolagen shot-a, hidratacija povećala za 32%.

12 % poboljšana tekstura kože

Tekstura kože se odnosi na mekoću i ujednačenost tena. O dobroj teksturi kože govorimo kada je ten gladak, mekan i prijatan na dodir. Sa druge strane, koža sa lošom teksturom je gruba i neujednačena, a često su prisutne i proširene pore.

Hrapavost kože se smanjila za 12% nakon 12 nedjelja.

kolagen i MSM dokazano djelovanje Gaia Naturelle

Kod uporedimo rezultate 3. testne grupe, vidimo da je grupa koja je konzumirala 5'000 mg kolagena i 1'500 mg MSM-a imala duplo bolji rezultat u odnosu na testnu grupu koja je konzumirala 10'000 mg kolagen bez MSM-a.

Dodatak MSM-a u kombinaciji sa kolagenom dokazano poboljšava teksturu kože odnosno hrapavost.

14 % manje dubine bora i 12 % smanjen volumen bora

Bore se pojavljuju kod tanje, manje hidrirane i manje elastične kože. Sa godinama gubimo debljinu i gustinu kože, koža je manje hidrirana i elastična, zbog čega počinje prirodni proces stvaranja bora.

protiv bora Kolagen shot

Ispitivanja su pokazala da se ovaj prirodni proces starenja kože, može usporiti i preokrenuti suplementacijom kolagena i MSM-a. Nakon 12 nedelja suplementacije, dubina bora se smanjila za 14%, dok se količina odnosno volumen bora smanjio za 12%.

Rezultati su zaista neverovatni za samo 12 nedjelja, zar ne!

Naručite i vi Kolagen shot i uživajte u njihovim rezultatima.

Deli:


Oznake: kolagen njega kože anti-age protiv bora

Ova stranica koristi kolačiće kako bi poboljšala svoju funkcionalnost.
Ti kolačići ne utiču na Vašu privatnost. Više ...