Pređi na glavni sadržaj
0

Najčešća pitanja i odgovori

Šta je Kolagen shot?

Kolagen shot je dodatak ishrani. Sadrži riblji kolagen (kolagen tipa I), MSM, cink, vitamin C, E, B6, biotin i hijaluronsku kiselinu.

Kako se koristi?

U pakovanju dobijete čašicu u koju sipate 25 ml. Pije se svaki dan. Preporučujemo da popijete ujutro na prazan stomak. Kolagen se može pomešati i sa sokom, vodom, smutijem ili se popije čisti kolagen.

Koliko traje jedna boca?

Jedna boca Kolagen shot-a (500 ml) dovoljna je za 20 dana ako pijete 25 ml dnevno.

Za šta je sve dobar kolagen?

Kolagen se promoviše kao „beauty proizvod”, a u stvari je mnogo više od toga. Kolagen je najzastupljeniji protein kod sisara. Odgovoran je za više bioloških funkcija, kao što je pružanje potpore vezivnom tkivu, mišićima i koži. 25% svih proteina u organizmu sačinjeni su od kolagena. Važan je za kožu, zglobove, hrskavicu, tetive, kosti, zube, nokte… (Za više informacija možete pročitati blog na našoj stranici).

Sa koliko godina bi trebalo da počnete da uzimate kolagen u obliku dodatka ishrani?

Preporučuje se da kolagen počnete da pijete oko 25. godine. Tada počinje da opada proizvodnja kolagena u organizmu i svake godine opada za 1,5%. Piju ga i mnogo mlađe osobe zbog problema sa kožom, aknama, bubuljicama…

Zbog čega je vaš kolagen drugačiji od ostalih kolagena na tržištu?

Kolagen shot je jedini tečni riblji kolagen sa dodatkom MSM-a na našim prostorima (i šire). Kombinacija MSM-a, kolagena I vitamina je fantastična i zbog toga imamo mnogo pozitivnih povratnih informacija.

Šta je MSM?

MSM je organski sumpor ili metil sulfonil metan. MSM je bezbedan dodatak ishrani za koji se u mnogobrojnim istraživanjima pokazalo da se može uzimati i do 4000 mg/dnevno. Kolagen shot sadrži 1500 mg u kombinaciji sa kolagenom i vitaminom C i ima mnogo pozitivnih efekata na kosu, kožu, zglobove i varenje. MSM se ne može apsorbovati u organizmu bez vitamina C i zbog toga smo u proizvod dodali i vitamin C.

Da li moramo praviti pauze?

Pauze nisu potrebne. Možete ih praviti ako želite. U tom slučaju, predlažemo da Kolagen shot pijete tri meseca bez prestanka pre nego što napravite pauzu.

Da li se Kolagen shot sme piti u trudnoći i tokom dojenja?

Proizvod nije testiran na trudnicama. Posavetujete se sa svojim lekarom.

Kada bi trebalo da primetite prve rezultate?

Prve rezultate bi trebalo da primetite u roku od tri meseca. Neki nam javljaju da primećuju rezultate već nakon 15 dana, a neki nakon par meseci. Rezultati nisu isti kod svih ljudi.

Koliko košta Kolagen shot?

Jedna boca Kolagen shot-a košta 34 €. Poštarina iznosi 3,10 €. Poštarina je besplatna za sve kupovine preko 102 €. 

Da li smem da pijem Kolagen shot ako imam probleme sa štitnom žlezdom?

Može se dogoditi da ljudima koji imaju probleme sa štitnom žlezdom smeta MSM koji se nalazi u proizvodu. Veoma je interesantno da ste nam do sada javljali da vam uglavnom pomaže i da vam ne smeta.

Da li kolagen ima neka neželjena dejstva?

Istraživanja su pokazala da su moguća sledeća neželjena dejstva:

• dijareja
• osećaj težine u želucu
• osip

Ako ste alergični na ribu, onda svakako proizvod nije za vas (sadrži riblji kolagen).

Da li Kolagen shot mora biti u frižideru?

Nakon otvaranja, Kolagen shot čuvajte u frižideru. Dok je zatvoren, može stajati na sobnoj temperaturi. Rok trajanja je 2 godine u neotvorenoj ambalaži. Kada se otvori, preporučujemo da ga popijete u roku od mesec dana.

Da li je istina da se kolagen razgradi u želucu i da nema nikakvog efekta?

Ne.
Istina je da se razgradi u želucu kao i hrana. Razgradi se na aminokiseline. Organizam te aminokiseline iskoristi i gradi kolagen na mestima na kojima je to najpotrebnije. Proteini se svare u želucu uz pomoć enzima (proteaze). Proteaze razgrade proteine do peptida i aminokiselina, koje su esencijalne za funkcionisanje svih ćelija u organizmu. Te aminokiseline se mogu apsorbovati u krvotok i tako stižu do ciljnog mesta.

Da li i muškarci smeju da piju Kolagen shot?

Naravno da smeju. Kod muškaraca je isto kao i kod žena. Proizvodnja kolagena u organizmu i kod njih pada svake godine za 1,5%. Neka, zašto bi kod njih to bilo bolje nego kod nas? Muškarci najčešće javljaju da im pomaže za kolena, zglobove…

Sa koliko godina sme da se počne piti Kolagen shot?

Po zakonu ga ne smeju piti deca mlađa od 3 godine. Do 25. godine proizvodnja u organizmu je dobra i nema potrebe za dodavanjem kolagena, ali neki ga piju jer im pomaže za druge probleme (o tome smo već pisali).

Ova stranica koristi kolačiće kako bi poboljšala svoju funkcionalnost.
Ti kolačići ne utiču na Vašu privatnost. Više ...