Pređi na glavni sadržaj
0

Kolagen shot Tropical

Novo
Kolagen shot Tropical

Kolagen shot Tropical je tečni dodatak ishrani za lepu kožu, kosu i nokte.

 • Klinički dokazano delovanje
 • 5000 mg kolagena & 1500 mg MSM-a
 • sa vitaminom C koji doprinosi normalnom stvaranju kolagena
 • sa biotinom koji doprinosi održavanju normalne kože i kose
 • sa cinkom koji doprinosi održavanju normalne kože, kose i noktiju
 • ukus tropskog voća

Neto iznos: 500 ml

34,00 € Na lageru

Dodatni popust prilikom poručivanja većih količina

Količina Cena za 1 artikal Popust  
2 artikla 30,60 € 10 % U korpu
4 artikli 27,20 € 20 % U korpu

Deli:


Opis proizvoda

Kolagen Shot Tropical je tečni dodatak ishrani sa kolagenom, MSM-om, vitaminom C, B6, biotinom i cinkom, sa zaslađivačem, za kožu, kosu i nokte.

Sadrži  5000 mg hidrolizovanog ribljeg kolagena i 1500 mg MSM-a, sa vitaminima C, B6, biotinom i cinkom.

Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože, kostiju, hrskavice i krvnih sudova. Biotin doprinosi održavanju normalne kose i kože. Cink doprinosi održavanju normalne kože, kose i noktiju.

U kliničkom istraživanju je dokazan sinergijski efekat kolagena i MSM-a koji u kombinaciji imaju na kožu veći benefit od dodataka ishrani koji sadrže samo kolagen bez MSM-a.

Collagen shot Tropical je namenjen osobama starijim od 20. godina. Tada se počinje smanjivati zaliha sopstvenog kolagena u telu. Po podacima istraživanja, naš organizam nakon 20. godine života, svake godine proizvede 1,5% manje kolagena.

Kolagen shot Tropical u tečnom obliku ima ukus tropskog voća sa dodatom malom količinom zaslađivača (neophodno dodatog zbog MSM-a koji ima gorak ukus i miris), bez šećerabez glutena i bez masti.

Zašto preporučujemo dodatak ishrani Collagen shot Tropical:

PODRUČJE DELOVANJA

ODOBRENE ZDRAVSTVENE IZJAVE*

ZA KOŽU

Kolagen shot Tropical sadrži biotin i cink koji doprinose održavanju normalne kože i vitamin C koji doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože.

ZA KOSU

Kolagen shot Tropical sadrži biotin i cink koji doprinose održavanju normalne kose.

ZA NOKTE

Kolagen shot Tropical sadrži cink koji doprinosi održavanju normalnih noktiju.

ZA KOSTI

Kolagen shot Tropical sadrži cink koji doprinosi održavanju normalnih kostiju i vitamin C koji doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kosti.

ZA HRSKAVICU

Kolagen shot Tropical sadrži vitamin C koji doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju hrskavice.

ZA KRVNE SUDOVE

Kolagen shot Tropical sadrži vitamin C koji doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju krvnih sudova.

ZA IMUNI SISTEM

Kolagen shot Tropical sadrži vitamin CB6 i cink koji doprinose normalnoj funkciji imunog sistema.

ZA  VREME I NAKON INTENZIVNE FIZIČKE AKTIVNOSTI

Kolagen shot Tropical sadrži vitamin C koji doprinosi održavanju normalne funkcije imunog sistema za vreme i nakon intenzivne fizičke aktivnosti.

ZA ENERGIJU

Kolagen shot Tropical sadrži vitamin CB6 i biotin koji doprinose održavanju normalnog energetskog metabolizma.

ZA SMANJENJE UMORA I ISCRPLJENOSTI

Kolagen shot Tropical sadrži vitamin C i B6 koji doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti.

ZA NERVNI SISTEM

Kolagen shot Tropical sadrži vitamin C, B6 i biotin koji doprinose normalnom funkcionisanju nervnog sistema.

ZA PSIHOLOŠKE FUNKCIJE

Kolagen shot Tropical sadrži vitamin C, B6 i biotin koji doprinose normalnoj psihološkoj funkciji.

ZA REGULACIJU HORMONA

Kolagen shot Tropical sadrži vitamin B6 koji doprinosi regulaciji hormonske aktivnosti.

ZA ZAŠTITU ĆELIJA OD OKSIDATIVNOG STRESA

Kolagen shot Tropical sadrži vitamin C i cink koji doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

ZA POVEĆANJE APSORPCIJE GVOŽĐA

Kolagen shot Tropical sadrži vitamin C koji povećava apsorpciju gvožđa.

ZA REGENERACIJU ĆELIJA

Kolagen shot Tropical sadrži cink koji ima ulogu u procesu deobe ćelija.

*Pravilnik o prehrambenim i zdravstvenim izjavama koje se navode na deklaraciji hrane (Sl.glasnik RS, br.51/2018 i 103/2018).

Oblik: 500 ml bočica sa čašicom za doziranje u kartonskoj kutiji. Dovoljno za 20 dana upotrebe.

Preporučena dnevna količina: 25 ml (plastična čašica koju dobijete uz bocu)


Način upotrebe:

Preporučenu dnevnu količinu (25 ml) odmeriti koristeći priloženu plastičnu čašicu i popiti. Za najbolju apsorpciju Kolagen Shot uzimati natašte (na prazan želudac).

Pre upotrebe promućkati.

Nakon otvaranja, proizvod čuvati u frižideru i upotrebiti u roku 30 dana. Nakon svake upotrebe proizvod dobro zatvoriti.

Originalno zapakovan i zatvoren proizvod možete držati na sobnoj temperaturi. Rok trajanja zatvorenog proizvoda je 2 godine od dana proizvodnje (datum upotrebe označen na pakovanju).

Ukoliko želite, možete preporučenu dnevnu dozu Kolagen Shot-a pomešati sa vodom, sokom ili kombinovati sa smutijem.

Upozorenje: Proizvod nije namenjen osobama osetljivim na neki od sastojaka proizvoda, trudnicama i dojiljama. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Čuvati van domašaja dece.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu, uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara/farmaceuta. Proizvod se može razlikovati u mirisu, ukusu i boji od serije do serije zbog prisustva prirodnih sastojaka.

Aktivni sastojci

HIDROLIZOVAN RIBLJI KOLAGEN  Hidrolizovani kolagen animalnog porekla dobija se heterogena smeša protein – želatin, koji se kao takav ne nalazi u prirodi već se dobija preradom. Riblji kolagen sve više dobija na značaju, pre svega zbog toga što se kod njega izbegava rizik od prenošenja bolesti goveda, a pogodan je i zbog visoke dostupnosti i zbog nepostojanja verskih barijera. Glavna razlika između ribljeg i goveđeg kolagena je u njegovoj visokoj biološkoj vrednosti, visokom sadržaju esencijalnih amino kiselina i niskom sadržaju hidroksiprolina. Od aminokiselina najviše ima glicina, prolina, alanina i hidroksiprolina. U svrhu pripreme dijetetskih suplemenata koji se koriste  za očuvanje zdravlja kostiju i zglobova, želatin se podvrgava intenzivnijoj hidrolizi kako bi se proizveli vodostvorljivi peptidi različitih molekulskih masa. Prema određenim istraživanjima pretpostavlja se da su hidrolizati kolagena korisni kod degenerativnih bolesti zglobova i kostiju.

U jednoj dozi (25 ml) proizvoda Kolagen Shot-a količina hidrolizovanog ribljeg kolagena deklarisana je na 5'000 mg, što je u skladu sa dozama navedenima u PDR for nutritional supplements.

→MSM (metilsulfonilmetan) – je organska supstanca koja sadrži sumpor koja se prirodno javlja kad velikog broja različitog voća, povrća, zrnevlja i životinja, uključujući i ljude. Tačna biološka uloga MSM-a je nepoznata. Tvrdnje o pozitivnom zdravstvenom delovanju MSM-a uključuju:

 • analgetski efekat, posebno kod artritisa,
 • imunomodulatorni efekat kod autoimunih bolesti,
 • sposobnost oporavka mišića,
 • pomoć kod nesanice i regulacije sna i
 • terapije dijabetesa.

U jednoj dozi (25 ml) proizvoda Kolagen Shot količina MSM-a deklarisana je na 1500 mg, što je u skladu sa dozama navedenima u PDR for nutritional supplements.

→VITAMIN C – za vitamin C je EFSA autorizovala sledeće zdravstvene izjave; Vitamin C doprinosi: normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju krvnih sudova, kostiju, hrskavice, kože, desni i zuba, normalnom energetskom metabolizmu, funkcionisanju nervnog sistema, psihološkoj funkciji, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, smanjenje umora i iscrpljenosti, regeneraciji reduktivne forme vitamina E. Vitamin C povećava apsorpciju gvožđa. Vitamin C doprinosi održavanju normalne funkcije imunog sistema za vreme i nakon intenzivne fizičke aktivnosti.

U jednoj dozi (25 ml) proizvoda Kolagen Shot količina vitamina C (u obliku L-askorbinske kiseline) deklarisana je na 120 mg.

VITAMIN B6 – za vitamin B6 je EFSA autorizovala sledeće zdravstvene izjave; Vitamin B6 doprinosi: normalnoj psihološkoj funkciji, sintezi cisteina, metabolizmu homocisteina, održavanju normalnog energetskog metabolizma, normalnoj funkciji imunog sistema, funkcionisanju nervnog sistema, metabolizmu proteina i glikogena, regulaciji hormonske aktivnosti, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnom stvaranju crvenih krvnih zrnca.

U jednoj dozi (25 ml) proizvoda Kolagen shot količina vitamina B6 (u obliku piridoksin-hidrohlorida) deklarisana je na 1,68 mg.

→BIOTIN – za biotin je EFSA autorizovala sledeće zdravstvene izjave; Biotin doprinosi: normalnoj psihološkoj funkciji, metabolizmu makronutijenata, funkcionisanju nervnog sistema, doprinosi održavanju normalne kose, kože i sluzokože, i doprinosi održavanju normalnog energetskog metabolizma.

U jednoj dozi (25 ml) proizvoda Kolagen shot količina biotina (u obliku D-biotina) deklarisana je na 150 µg.

→CINK – za cink je EFSA autorizovala sledeće zdravstvene izjave; Cink doprinosi: normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu, sintezi DNK, ima ulogu u procesu deobe ćelija, doprinosi normalnoj sintezi proteina, metabolizmu makronutrijenata, masnih kiselina, ugljenih hidrata i vitamina A, normalnoj funkciji imunog sistema, kognitivnoj funkciji, održavanju normalnih kostiju, kose, kože i noktiju, održavanju normalnog vida, doprinosi normalnoj plodnosti i reprodukciji, održavanju normalnog nivoa testosterona u krvi i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

U jednoj dozi (25 ml) proizvoda Kolagen shot količina cinka (u obliku cink-glukonata) deklarisana je na 2 mg.

Nutritivna vrednost

Nutritivna vrednost U 100ml U 1 dozi (25ml) %RU*
Energetska vrednost 380 kJ/91 kcal 96 kJ/ 23 kcal 2%
Masti
-od čega zasićene masne kiseline
0 g
0 g
0 g
0 g
0%
0%
Ugljeni hidrati
-od čega šećeri
- od čega polioli
8 g
0 g
8 g

2 g
0 g
2 g

1%
0%
-
Proteini 18 g 4,5 g 9%
So 0,01 g <0,01 g 0%
Vlakna 0 g 0 g 0 %
Aktivni sastojci U 100ml U 1 dozi (25ml) %PDU*
Vitamin C 480 mg 120 mg 150%
Vitamin B6 6,72 mg 1,68 mg 120%
Biotin 600 µg 150 µg 300%
Cink 8 mg 2 mg 20%
 
Hidrolizovani riblji kolagen  20000 mg  5000 mg **
MSM  6000 mg   1500 mg **

*RU=referentni unos za prosečnu odraslu osobu (8400 kJ/2000 kcal).
Pakovanje je dovoljno za 20 dana redovne upotrebe.

PDU=preporučeni dnevni unos, **=preporučeni dnevni unos nije ustanovljen 

Više o pozitivnim efektima i dosadašnjim iskustvima možete pročitati na našem Instagram i FB profilu.

Proizvod je napravljen u slovenačkoj firmi u skladu sa visokim standardima kvaliteta; HACCP, GMP i ISO 9001.

 

brez glutena

BEZ GLUTENA

BREZ GSOBEZ GENETSKI MODIFIKOVANIH SASTOJAKA

BRE LAKTOZE

BEZ LAKTOZE

BREZ SLADKORJA

BEZ ŠEĆERA


Sastojci

Voda, hidrolizovani kolagen (ribe), humektans: ksilitol, MSM (metilsulfonilmetan), vitamin C (L-askorbinska kiselina), kiselina: jabučna kiselina, mlečna kiselina, arome, konzervans: kalijum sorbat, cink (cinkov glukonat), boja: beta karoten, vitamin B6 (piridoksin hidrohlorid), biotin (D-biotin), zaslađivač: sukraloza.

Recenzije kupaca

Ovaj proizvod još uvek nema recenzija.Da li ste kupili ovaj proizvod?  

  

Ova stranica koristi kolačiće kako bi poboljšala svoju funkcionalnost.
Ti kolačići ne utiču na Vašu privatnost. Više ...